Böcker är det absolut bästa jag vet. En annan av mina passioner är att bada.
Jag läser helst i badet. En och annan bok har trillat i genom åren men för det mesta går det bra.

 

Här kan se vad jag har läst 2004 och 1999-2003

Böcker jag läst och läser 2005:

Kylie Fitzpatrick - Gobelängen
Underbar bok

Torey Hayden - Spökflickan
Den här boken berörde mig mycket. Dn handlar om lilla Jadie som utsätts för rituella övergrepp av någon i sin omgivning och Torey Haydens kamp med att försöka förstå och rädda Jadie. Läsvärd!

Mitch Ahlbom - 5 personer du möter i himlen
En mycket enkel och söt bok om en man som dör efter ett långt och arbetssamt liv. När han kommer till himlen möter han de 5 personer som har påverkat honom mest under hans livstid, personer han ska förstå och förlåta för att kunna gå vidare.

Alice Sebold - Flickan från ovan
Saxat från Adlibris:
Susie Salmon är fjorton år gammal och upplever sin första förälskelse då hon blir våldtagen och mördad av en granne. Från sin utkiksplats i himlen kämpar hon med att acceptera sin död, samtidigt som hon fortfarande klänger sig fast vid de levandes värld. Under många år följer hon sin familj i dess sorgearbete, liksom mördarens förehavanden och polisens arbete. Tills den dag hennes önskningar ser ut att gå i uppfyllelse.
Trots att bokens tema är så grymt är Susies berättelse ljus och har en kärleksfull och humoristisk ton. Alice Sebold visar i denna underbara roman hur en tragedi kan slå sönder en familj, men också hur den kan sammanföra den igen.

Camilla Läckberg - Isprinsessan
Spännande!!

Camilla Läckberg - Predikanten
Spännande!!

Donna Woolfolk Cross - Påven Johanna
Saxat från Adlibris:
En mustig och färgsprakande historisk roman om en kvinna som brann för sin lust att lära, som inte lät sig avskräckas av någonting och som lyckades dupera hela den katolska världen och bli vald till påve i Rom. Den intelligenta och orädda unga Johanna trotsar det medeltida samhället och lär sig läsa och skriva. När hennes bror faller offer under vikingarnas framfart byter hon identitet och klär sig i broderns kläder. Som Johannes Anglicus beger sig Johanna till klostret Fulda, där brodern skulle ha fortsatt sina präststudier. Här förkovrar hon sig framför allt inom läkekonsten. Slutligen beger hon sig till Rom, staden hon länge drömt om. Där får hon tjänst som läkare och når en inflytelserik position som rådgivare i Vatikanen. Hon återser också sin älskade, riddaren Gerold. Kärlek, rävspel och halsbrytande äventyr - författaren kastar ljus över den fascinerande medeltiden på ett mycket underhållande sätt.


Dan Brown - I cirkelns mitt
Saxat från Adlibris:
När en ny NASA-satellit fångar bevis på ett häpnadsväckande sällsynt fynd begravt djupt ner i den arktiska isen kan det ifrågasatta rymdorganet utropa att de vunnit en efterlängtad och nödvändig seger - en seger som har en avgörande betydelse för det amerikanska rymdprogrammet och i den pågående presidentvalkampanjen.

Presidenten ligger dåligt till i opinionsundersökningarna och han ger sin personliga underrättelseanalytiker Rachel Sexton i uppdrag att fara till Milne Ice Shelf för att verifiera fyndets autencitet. Ackompanjerad av ett expertteam, som inkluderar den karismatiske akademikern Michael Tolland, lyckas Rachel komma fram till det otänkbara: hon finner bevis för att detta är en vetenskaplig bluff - ett fruktansvärt fräckt bedrägeri som hotar att skaka supermaktens alla relationer och därmed försätta hela världen i ett osäkert tillstånd.

Men innan Rachel kan kontakta presidenten blir hon och Michael attackerade av ett gäng lönnmördare som styrs av en osynlig agent (power broker) som med alla medel tänker dölja sanningen. De flyr för sina liv i en miljö som är lika ödslig som farlig och deras enda hopp om överlevnad ligger i att ta reda på vem som ligger bakom denna mästerliga bluff. Sanningen, kommer de att lära sig, är det mest chockartade bedrägeriet av dem alla.

Michael Connelly - Fällan
Saxat från Adlibris:
FBI-agenten Rachel Walling får till slut det samtal som hon har fruktat i åratal: nämligen att den mest beryktade av alla seriemördare - Poeten - har återvänt. Han har inte glömt henne och han har en present åt henne. För många år sedan arbetade hon med det berömda fallet då den f d FBI-profileraren Robert Backus gäckade polisen genom att efterlämna små diktstrofer av Edgar Allan Poe i de avskedsbrev som hittades vid mordoffren. (Poeten, på svenska 1998) Samtidigt kontaktas Harry Bosch av änkan till den f d FBI-agenten Terry McCaleb (Blodspår, på svenska 1998) för att reda ut om McCalebs död var självmord eller mord. Spåren leder till en massgrav i den ödsliga Nevadaöknen och vidare till det glittriga Las Vegas. Harry Bosch börjar misstänka att Poeten har något med det hela att göra. Det visar sig att Poeten är ute efter sin gamle kollega och genom FBI-agenten Rachel Walling försöker han en gång för alla fånga in Harry Bosch i fällan.

Arbe Dahl - Mörkertal
Bra och spännande kriminalroman. Jag sträckläste den i badkaret ;) Fast vattnet hann bli kallt under tiden och krävde lite påfyllning ;o)

Åke Edwardsson - Rum nummer 10
Saxat från Adlibris:
En kvinna hittas död på ett hotellrum i Göteborg. Erik Winter kommer dit. Han inser snabbt att han har varit där förr, just i det rummet. Då gällde det också en kvinna. En försvunnen kvinna. Winter såg något då, för arton år sedan. Något han vet att han borde förstått, men missade. Något som också kan ha betydelse för det nya fallet. Har de två kvinnorna något mer gemensamt än rum nummer 10? Erik Winter har hunnit bli tvåbarnsfar. Familjen är nere i Marbella hos hans mamma, och snart ska Erik gå på pappaledighet. Bara mordet på Paula blir löst. Då inträffar ännu ett mord.

Emma Hamberg - Mossvikenfruar - chansen
Underbar bok av Emma Hamberg som fick mig att både gråta en skvätt och skratta mycket. Läsvärd!

Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor
Saxat från Adlibris:
Mikael Blomkvist, ekonomireporter, döms till fängelse för förtal av finansmannen Wennerström, och beslutar sig för att ta time-out från sitt jobb på tidskriften Millennium. I samma veva får han ett ovanligt uppdrag. Henrik Vanger, tidigare en av landets främsta industriledare, vill att Blomkvist ska skriva släkten Vangers historia. Men det visar sig snart bara vara en täckmantel för Blomkvists verkliga uppgift: att ta reda på vad som hänt Vangers unga släkting Harriet, som varit spårlöst försvunnen i snart fyrtio år. Till sin hjälp får han Lisbeth Salander, en ung strulig tjej, tatuerad och piercad, men också professionell hacker och med unika egenskaper som gör henne till en oslagbar researcher.

Katarina Mazetti - Familjegraven
Saxat från Adlibris:
Nu är Desirée och Benny från Grabben i graven bredvid tillbaka!
Den minnesgode läsaren kommer ihåg att Grabben i graven bredvid hade ett öppet slut. De skulle göra tre försök att få barn.
Blev det inget skulle de gå skilda vägar. Blev det något, ja då får vi se… Och det får vi nu!
Det blev barn. Ut flyttar Anita, kusinen som Benny haft ihop det med under tiden. In flyttar Desirée, beredd att göra ett nytt försök på gården. I Familjegraven får vi följa Bennys och Desirées försök att leva familjeliv. Härligt rolig läsning som i den första boken. Gripande, spännande och slagkraftigt. Inte utan konflikter.
Katarina Mazetti är tillbaka med en ny härligt rolig relationsroman fullt i klass med, om inte ännu bättre än, Grabben i graven bredvid.


Helene Tursten - Eldsdansen
Irene Huss ställs inför en ny mordgåta, en mordbrand som visar sig ha kopplingar till ett femton år gammalt olöst fall. Ett fall i stadens danskretsar som Huss brottades med under sin första tid vid våldsroteln i Göteborg och som tvingade henne att ställa den obehagliga frågan: Kan ett barn verkligen kallblodigt mörda en vuxen?
Nu väcks obehagliga minnen till liv och läsaren förflyttas tillbaka i tiden och får möta Irene Huss som ung polis.

Andersson, M och Höglund, M - Handelsbolag
Kursbok i skatterätt II

Lodin m.fl. - Inkomstskatt, Del 1
Kursbok i skatterätt II

Lodin m.fl. - Inkomstskatt, Del 2
Kursbok i skatterätt II

Mattsson - Svensk internationell beskattningsrätt
Kursbok i skatterätt II

Tjernberg - Beskattning av fåmansföretag
Kursbok i skatterätt II

Bertil Wiman - Beskattning av företagsgrupper
Kursbok i skatterätt II

Peter Gissy - Röd Död
Peter Gissy - Vit sorg
Peter Gissy - Blå åtrå
Peter Gissy - Svart hämnd

Jag läste om serien av Kent Mortland en gång till! Läsvärda och bra böcker!!

Ur röd död:
På sin östtyska hustrus dödsbädd lovar Kent Mortland att undersöka en sak ur hennes förflutna. Resan till det forna DDR blir en färd också in i det förflutnas mörka skuggor när han dessutom blir indragen i en serie sexmord. Motvilligt dras han in i jakten på en mördare som väljer sina offer på ett oväntat sätt.


SuDoku 1
Behövs det någon närmare förklaring?

SuDoku 2

Arnaldur Indridason - Kvinna i Grönt
Kvinna i grönt är en spännande och skickligt konstruerad historia samtidigt som skildringen av de händelser som utlöst brottet är gripande och trovärdig - och oändligt tragisk…Glasnyckeln, Skandinaviska deckarsällskapets pris till bästa nordiska kriminalroman, gick 2002 till Glasbruket och 2003 fick Indridason – som första författare – priset igen, denna gång för Kvinna i grönt!


Håkan Strömberg- Allmän förvaltningsrätt
Kursbok i förvaltningsrätt

Alf Bohlin och Wiweka Warnling-Nerep - Förvaltningsrättens grunder

Kursbok i förvaltningsrätt

Sandra Brown - Nattens faror
Spännande bok om radioprataren Paris som en dag får ett mystiskt telefonsamtal från Valentino, enav henne lyssnare. Han säger att han har kidnappat en ung tjej och kommer att mörda henne inom 72 timmar och därefter är det Paris tur. Mannen kan vara vem som helst i hennes omgivning. Spännande och lättläst bok.

Unni Lundell - Rödluvan
Saxat från Adlibris: "Jag mördade den första mannen då jag var fjorton. Sedan kunde jag inte sluta. Farliga män finns det många i världen. Men det finns också ett fåtal farliga kvinnor. Jag är en av dem!"

Judith, Lisbet och Carol växer upp hos sin mormor eftersom deras mor inte förmår att ta hand om dem. Genom livet bär de ett minne av en trasig barndom och en känsla av utanförskap. Men de små flickorna blir äldre och är snart vuxna kvinnor. Lisbet blir barnmorska och Judith fotograf medan Carol bara är alkoholiserad och misslyckad.

Men vem av dem är kvinnan som mördar män?
Deras vardagsliv ger inga ledtrådar, men genom deras relationer till omvärlden kommer vi närmare och närmare svaret. Så småningom avslöjas vem av systrarna det är, och vi följer henne i varje isande ögonblick när hon undanröjer de obehagliga män som plågar hennes tillvaro.


Sophie Kinsella - En köpgalens kvinnas hemliga liv

Boken handlar om en shoppinggalen kvinna, med stora problem att tygla sin shoppinglust och ännu svårare att inse sitt problem. Hon arbetar som journalist på en tidning och hennes jobb är att ge folk ekonmiska råd ;)) Ganska kul och underhållande bok måste jag säga.

Naomi Ozaniec - 101 Goda Råd - Börja Meditera
En bok om medititation och hur man gör. Intressant och lärorik.

Carina Burman - Cromwells huvud
Annorlunda skriven bok. Man känner sig dock mer son en betraktare som står bredvid istället för att leva sig in i boken. Jag gillade verkligen Carina Burmans språk. Läsvärd.

Tracy Chevalier - Damen med enhörningen
En riktigt bra bok! TC har utgått från ett känt konstverk och utifrån det skrivit sin historia. I det här fallet handlar det om tapeter som är vävda på 1400-talet. Man får följa konstnärens, beställarens och tillverkarens liv. Fascinerande.

Elizabeth Chadwick - Guldkorset
Underbar bok. Jag gillar historiska romaner och den här håller verkligen måttet. Vi får följa Monday och Alexander, hur deras liv vävs samman.

Mikael Niemi - Svålhålet
Nja,,,Hade han för mycket att leva upp till efter första bolkens succé? Inte rikigt min stil, jag är inte mycket för runkstrumpor ;o) Jag läste inte ut den...

Jan Mårtensson - Ostindiefararen
Fängslande deckare i bästa Homan-anda!! Jag gillade den verkligen. Jag tycker att boken är underhållande och välskriven.

 

 

 

Här kan se vad jag har läst 2004 och 1999-2003

 

 

mail - gästboken

Senast uppdaterad 2005-10-12